Vrieskasten en vrieskisten

Professionele vrieskasten en vrieskisten zijn niet weg te denken uit de horeca. Ze zijn onontbeerlijk voor het bewaren van voorraden, of dat nou verse ingrediënten zijn of al dan niet zelf vervaardigde producten. Of je kiest voor een vrieskast of voor een vrieskist hangt af van het gebruik. Een vrieskast met laden of legroosters is praktisch voor het bewaren van handzame formaten, die altijd bereikbaar moeten zijn. In een vrieskist worden producten op elkaar gestapeld. Vrieskisten zijn wel handig voor het bewaren van grote verpakkingen. Welke je ook kiest, een goede, professionele vrieskast of -kist is een investering die zeker zijn rendement zal opleveren.

Vrieskasten zijn onder te verdelen in een aantal categorieën:

  • Vrieskast tafelmodel: te plaatsen onder een werkblad of in een bar, maar ook stapelbaar met bijvoorbeeld een tafelmodel koelkast.
  • Universele vrieskast: hoger dan het tafelmodel en in veel situaties toepasbaar.
  • Gastronorm vrieskast: met binnenafmetingen die zijn geoptimaliseerd voor Gastronorm bakken.
  • Display vrieskast: vrieskasten met een glazen deur, zodat de inhoud altijd zichtbaar is.
  • Bakkerijnorm vrieskast: speciaal op de bakkerij of patisserie afgestemde vrieskasten, geschikt voor bakkerijnorm bakplaten.
Vrieskisten en ijsonservatoren
  • Vrieskist: goedkoper dan een vrieskast en bedoeld voor langduriger opslag. Er zijn ook display vrieskasten met doorzichtige schuifdeksels.
  • IJsconservator: meestal heeft een ijsconservator een glazen schuifdeksel, ideaal voor het presenteren van bevroren producten, zoals verpakt ijs.

Vrieskast tafelmodel

Vrieskast tafelmodel

Universele vrieskast

Universele vrieskast

Gastronorm vrieskast

Gastronorm vrieskast

Display vrieskast

Display vrieskast

Bakkerijnorm vrieskast

Bakkerijnorm vrieskast

Vrieskist

Vrieskist

IJsconservator

IJsconservator