ORANJE SALE! BEKIJK HIER ALLE KORTINGEN > 🎉

link
0 dagen 0 uur 0 min 0 sec

Ovenschalen

Tonen als Foto-tabel Lijst

97 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
  1. Hendi
    Waardering:
    80%
    Hendi
    Rustica Ovenschaal - 16.5 X 16.5 CM - Wit - Porselein - Hendi - 786352
    Rustica ovenschaal vierkant, HENDI, 1,1L, 165x165x(H)65mmSpeciale porseleinsoort, hardste soort verkrijgbaar. Thermo shock bestendig, kan grote temperatuur wisselingen doorstaan. Hoge stoot- en slijtvastheid en toch een relatief laag gewicht. Zeer zuiver en helder... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 7,15 Regular Price 11,-
  2. Goohoreca

    Gratis verzending in Nederland & België vanaf 100,- anders 8,95

    Goohoreca

    Laagste prijs garantie

    Goohoreca

    De meeste producten de volgende dag in huis

  3. Hendi
    Hendi
    Tapasschaaltje - 2 stuks - Plato - Ø 10 CM - 6 stuks - Wit - Porselein - Hendi - 784426
    Dit zeer fraai gevormde tapasschaaltje met de smaakvolle naam is gemaakt van de hardste porceleinsoort die er op de markt is. Het schaaltje kan daarom zonder problemen worden gestapeld, kan temperaturen aan tot 600 C en kan de vaatwasser in. Het stralend witte schaaltje is zeer sterk en heeft een verbazingwekkend licht gewicht. Een zeer mooi ovaal... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 15,- Regular Price 22,-
  4. Hendi
    Hendi
    Tapasschaaltje - 2 stuks - Cacerole - Ø 6 CM - 6 stuks - Wit - Porselein - Hendi - 784389
    Dit zeer fraai gevormde tapasschaaltje met de smaakvolle naam is gemaakt van de hardste porceleinsoort die er op de markt is. Het schaaltje kan daarom zonder problemen worden gestapeld, kan temperaturen aan tot 600 C en kan de vaatwasser in. Het stralend witte schaaltje is zeer sterk en heeft een verbazingwekkend licht gewicht. Een zeer mooi ovaal... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 11,- Regular Price 17,-
  5. Goohoreca

    Gratis verzending in Nederland & België vanaf 100,- anders 8,95

    Goohoreca

    Laagste prijs garantie

    Goohoreca

    De meeste producten de volgende dag in huis

  6. Pyrex
    Pyrex
    Ovenschaal - 3.1 Liter - 23 x 35 CM - Glas - Pyrex - GD030
    Pyrex rechthoekige ovenschaal 35x23cmMateriaal: glas. Afmeting: 35(b)x23(d)cm.Aantrekkelijke glazen ovenschalen met zeer hoge thermische schokbestendigheid. Perfect voor oven-tot-tafel service. Deze schalen zijn ook geschikt om voedsel te bewaren. Oven-, magnetron- en vaatwasserbestendig.Geschikt voor oven, magnetron en... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 16,99 Regular Price 19,95
  7. Goohoreca

    Gratis verzending in Nederland & België vanaf 100,- anders 8,95

    Goohoreca

    Laagste prijs garantie

    Goohoreca

    De meeste producten de volgende dag in huis

  8. Vogue
    Vogue
    Schaal - 5 Liter - Zwart - H 7 x 40.5 x 25 CM - Gietijzer - Vogue - U572
    Vogue rechthoekige schaal zwart 40,5x25cmMateriaal: gietijzer. Afmeting: 7(h)x40,5(b)x25(d)cm. Geschikt voor inductie.Gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdelingNiet vaatwasserbestendiganti-kleef en roestvrij bij normaal onderhoudGeschikt voor alle warmtebronnen; gas, elektrisch, inductie en keramischOmdat de schaal gemaakt is van... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 55,99 Regular Price 69,99
  9. Vogue
    Vogue
    Patévorm - 1.3 Liter - Zwart - H 9 x 31 x 10 CM - Gietijzer - Vogue - U559
    Vogue paté- en terrinevorm zwart 1,3LMateriaal: gietijzer. Afmeting: 9(h)x31(b)x10(d)cm. Geschikt voor inductie.Gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdelingNiet vaatwasserbestendigMet anti-aanbak emaillelaagGeschikt voor alle warmtebronnen; gas, elektrisch, inductie en keramischOmdat de vorm gemaakt is van gietijzer, blijft voedsel... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 41,99 Regular Price 49,99
  10. Vogue
    Vogue
    Patévorm - 1.7 Liter - Zwart - H 12 x 34 x 10.5 CM - Gietijzer - Vogue - U560
    Vogue paté- en terrinevorm zwart 1,7LMateriaal: gietijzer. Afmeting: 11(h)x34(b)x10,5(d)cm. Geschikt voor inductie.Gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdelingNiet vaatwasserbestendigMet anti-aanbak emaillelaagGeschikt voor alle warmtebronnen; gas, elektrisch, inductie en keramischOmdat de vorm gemaakt is van gietijzer, blijft voedsel... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 43,49 Regular Price 49,99
  11. Vogue
    Vogue
    Patévorm - 1.3 Liter - Oranje - H 11 x 34 x 10.5 CM - Gietijzer - Vogue - W455
    Vogue paté- en terrinevorm oranje 1,3LMateriaal: gietijzer. Afmeting: 11(h)x34(b)x10,5(d)cm. Geschikt voor inductie.Gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdelingNiet vaatwasserbestendigRoomwitte binnenkantMet anti-aanbak emaillelaagGeschikt voor alle warmtebronnen; gas, elektrisch, inductie en keramischOvenbestendig tot... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 41,99 Regular Price 49,99
  12. Vogue
    Vogue
    Patévorm - 1.7 Liter - Oranje - H 12 x 34 x 10.5 CM - Gietijzer - Vogue - W456
    Vogue paté- en terrinevorm oranje 1,7LMateriaal: gietijzer. Afmeting: 12(h)x34(b)x10,5(d)cm. Geschikt voor inductie.Gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdelingNiet vaatwasserbestendigRoomwitte binnenkantMet anti-aanbak emaillelaagGeschikt voor alle warmtebronnen; gas, elektrisch, inductie en keramischOvenbestendig tot... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 45,99 Regular Price 59,99
  13. Vogue
    Vogue
    Ovenschaal - 1.8 Liter - Zwart - H 4 x 37 x 21.7 CM - Gietijzer - Vogue - GH323
    Vogue rechthoekige gietijzeren ovenschaal zwart 1,8LMateriaal: gietijzer. Afmeting: 4(h)x37(b)x21,7(d)cm. Geschikt voor inductie.Traditionele smeedijzeren pannen met handgrepen en RVS knop. Houden warmte zeer goed vast en zorgen voor gelijkmatige verhitting. Kan gebruikt voor uitserveren.Gemaakt van hoge kwaliteit gietijzer voor perfecte... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 40,49 Regular Price 49,99
  14. Vogue
    Vogue
    Ovenschaal - 2.8 Liter - Zwart - H 5.5 x 39 x 23.5 CM - Gietijzer - Vogue - GH324
    Vogue rechthoekige gietijzeren ovenschaal zwart 2,8LMateriaal: gietijzer. Afmeting: 5,5(h)x 39(b)x23,5(d)cm. Geschikt voor inductie.Traditionele smeedijzeren pannen met handgrepen en RVS knop. Houden warmte zeer goed vast en zorgen voor gelijkmatige verhitting. Kan gebruikt voor uitserveren.Gemaakt van hoge kwaliteit gietijzer voor de beste... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 53,99 Regular Price 59,99
  15. Goohoreca

    Gratis verzending in Nederland & België vanaf 100,- anders 8,95

    Goohoreca

    Laagste prijs garantie

    Goohoreca

    De meeste producten de volgende dag in huis

  16. Vogue
    Vogue
    Ovenschaal - 2.8 Liter - Oranje - H 5.5 x 39 x 23.5 CM - Gietijzer - Vogue - GH322
    Vogue rechthoekige gietijzeren ovenschaal oranje 2,8LMateriaal: gietijzer. Afmeting: 5,5(h)x39(b)x23,5(d)cm. Geschikt voor inductie.Traditionele smeedijzeren pannen met handgrepen en RVS knop. Houden warmte zeer goed vast en zorgen voor gelijkmatige verhitting. Kan gebruikt voor uitserveren.Gemaakt van hoge kwaliteit gietijzer voor perfecte... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 53,99 Regular Price 59,99
  17. Vogue
    Vogue
    Ovenschaal - 2.8 Liter - Rood - H 5.5 x 39 x 23.5 CM - Gietijzer - Vogue - GH320
    Vogue rechthoekige gietijzeren ovenschaal rood 2,8LMateriaal: gietijzer. Afmeting: 5,5(h)x 39(b)x23,5(d)cm. Geschikt voor inductie.Traditionele smeedijzeren pannen met handgrepen en RVS knop. Houden warmte zeer goed vast en zorgen voor gelijkmatige verhitting. Kan gebruikt voor uitserveren.Gemaakt van hoge kwaliteit gietijzer voor perfecte... Meer
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 53,99 Regular Price 59,99
  18. Pyrex
    Waardering:
    100%
    Pyrex
    Casserole - 3.75 Liter - H 31.5 x 27 x 11 CM - Glas - Pyrex - P590
    Pyrex ronde glazen casserole 3,75LAfmeting: 11(h)x31,5(b)x27(d)cm. Materiaal: glas.VaatwasserbestendigGeschikt voor conventionele ovens en magnetronsKan gebruikt worden voor het bewaren van voedsel in vriezers en koelingen
    Levertijd: 2 - 4 werkdagen
    • Verwachte levering:
      2 - 4 werkdagen
    Special Price 32,49 Regular Price 39,99
Tonen als Foto-tabel Lijst

97 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
Pagina



Ontdek het belang en de veelzijdigheid van ovenschalen in de horeca. Of het nu gaat om het bakken van heerlijke ovenschotels, het roosteren van groenten of het presenteren van gerechten, ovenschalen zijn essentiële bak- en serveeroplossingen in professionele keukens. Lees verder om te ontdekken waarom het kiezen van de juiste ovenschalen van groot belang is voor horecabedrijven.


In de horeca is betrouwbaar bakken en serveren van gerechten van cruciaal belang. Ovenschalen bieden de perfecte oplossing met hun duurzaamheid en hittebestendigheid. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen hoge temperaturen en bieden gelijkmatige warmteverdeling voor een perfecte garing van gerechten. Ovenschalen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals roestvrij staal, keramiek en glas, elk met hun eigen voordelen en esthetiek. Horecabedrijven kunnen ovenschalen kiezen die passen bij hun specifieke behoeften, stijl en menu.


Hygiëne en veiligheid zijn van groot belang in de horeca. Het kiezen van ovenschalen met een hygiënisch ontwerp en gemakkelijk te reinigen materialen is essentieel voor de voedselveiligheid. Roestvrijstalen ovenschalen zijn duurzaam, bestand tegen corrosie en kunnen gemakkelijk worden gereinigd en gedesinfecteerd volgens de geldende hygiënenormen. Keramische en glazen ovenschalen moeten ook gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen vlekken en geuren. Horecabedrijven moeten ervoor zorgen dat de ovenschalen regelmatig worden gecontroleerd op eventuele beschadigingen en dat ze veilig kunnen worden opgeslagen.

Veelzijdigheid en functionaliteit zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van ovenschalen voor de horeca. Ovenschalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zoals rechthoekig, vierkant of rond, om aan verschillende bakbehoeften te voldoen. Horecabedrijven moeten letten op de capaciteit van de ovenschalen, zodat ze voldoende ruimte bieden voor de te bereiden gerechten. Daarnaast kunnen ovenschalen met deksels handig zijn voor het behouden van vocht en smaken tijdens het bakproces. Horecabedrijven moeten ook letten op de esthetiek van de ovenschalen, aangezien deze bijdragen aan de presentatie van gerechten aan gasten.

Naast functionaliteit is het belangrijk om te letten op de duurzaamheid en hittebestendigheid van de ovenschalen. Ovenschalen moeten bestand zijn tegen herhaaldelijk gebruik, schokken en temperatuurwisselingen. Roestvrijstalen ovenschalen zijn robuust en kunnen tegen een stootje, terwijl keramische en glazen ovenschalen voorzichtig moeten worden behandeld om breuk te voorkomen. Horecabedrijven moeten ook rekening houden met de handgrepen of grepen van de ovenschalen, zodat ze gemakkelijk te hanteren zijn, zelfs wanneer ze warm zijn. Door te investeren in hoogwaardige en duurzame ovenschalen kunnen horecabedrijven de kwaliteit van hun gebakken gerechten behouden en aantrekkelijke presentaties realiseren.

Waar moet je op letten bij het kopen van Ovenschalen voor de horeca?

Bij het aanschaffen van ovenschalen voor de horeca, zijn er verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden om de juiste keuze te maken. Ten eerste is het van belang om het materiaal van de ovenschaal te overwegen, aangezien elk materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft. Keramische ovenschalen zijn bijvoorbeeld duurzaam en kunnen hoge temperaturen aan, maar zijn minder geschikt voor snel opwarmen. Glazen ovenschalen zijn daarentegen snel op temperatuur, maar kunnen minder goed tegen temperatuurschommelingen. Metalen ovenschalen zijn weer handig voor het bereiden van gerechten met een krokante korst, maar hebben soms een coating die kan slijten. Ten tweede moet de grootte en vorm van de ovenschaal in ogenschouw genomen worden. Het is belangrijk dat de ovenschaal groot genoeg is voor de gerechten die bereid moeten worden, maar niet te groot om efficiënt gebruik te garanderen. De vorm van de ovenschaal kan ook van invloed zijn op de bereiding van het gerecht. Zo kan een ronde ovenschaal beter zijn voor het bereiden van een taart, terwijl een rechthoekige ovenschaal beter is voor het bereiden van lasagne. Tot slot is het van belang om de kwaliteit van de ovenschaal te overwegen. Een ovenschaal van goede kwaliteit gaat langer mee en kan beter tegen temperatuurschommelingen en slijtage. Het is daarom aan te bevelen om te kiezen voor ovenschalen van gerenommeerde merken en om aandacht te besteden aan de afwerking en stevigheid van de ovenschaal. Al met al is het van belang om bij het aanschaffen van ovenschalen voor de horeca rekening te houden met het materiaal, de grootte en vorm en de kwaliteit van de ovenschaal. Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kan er geïnvesteerd worden in ovenschalen die geschikt zijn voor professioneel gebruik en die een lange levensduur hebben.

Wat zijn de verschillende soorten Ovenschalen voor de horeca?

Er zijn verschillende soorten ovenschalen die in de horeca worden gebruikt. De keuze van de ovenschaal hangt af van het type gerecht dat wordt bereid en de presentatie die wordt nagestreefd. Een van de meest voorkomende ovenschalen is de braadslede. Deze schaal is meestal gemaakt van roestvrij staal en is geschikt voor het bereiden van grote stukken vlees, gevogelte en vis. Braadsledes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden gebruikt in zowel conventionele als convectieovens. Een andere veelgebruikte ovenschaal is de gratineerschaal. Dit is een ondiepe, rechthoekige schaal die vaak wordt gebruikt voor het bereiden van gratins en andere gerechten die een knapperige korst nodig hebben. Gratin schalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, waaronder keramiek en glas. Een andere populaire ovenschaal is de lasagneschaal. Dit is een rechthoekige schaal die speciaal is ontworpen voor het bereiden van lasagne, maar kan ook worden gebruikt voor het bereiden van andere pastagerechten. Lasagneschalen zijn meestal gemaakt van keramiek of glas en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ten slotte zijn er ook nog ramekins. Dit zijn kleine, individuele ovenschalen die vaak worden gebruikt voor het bereiden van voorgerechten en desserts. Ramekins zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, waaronder porselein en glas. In de horeca is het belangrijk om de juiste ovenschaal te kiezen voor het type gerecht dat wordt bereid en de presentatie die wordt nagestreefd. Door de juiste ovenschaal te kiezen, kan de kok de beste resultaten behalen en het gerecht op een aantrekkelijke manier presenteren.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de ovenschalen geschikt zijn voor verschillende soorten gerechten en bereidingswijzen, zoals het gebruik van zure ingrediënten of het bereiden van gerechten met een lange bereidingstijd?

Om ervoor te zorgen dat ovenschalen geschikt zijn voor verschillende soorten gerechten en bereidingswijzen, moeten we rekening houden met verschillende factoren. Allereerst moeten we kijken naar het materiaal waarvan de ovenschalen zijn gemaakt. Sommige materialen, zoals aardewerk en glas, zijn beter geschikt voor het bereiden van gerechten met zure ingrediënten, terwijl andere materialen, zoals gietijzer, beter geschikt zijn voor gerechten met een lange bereidingstijd. Daarnaast moeten we ook kijken naar de grootte en vorm van de ovenschalen. Sommige gerechten vereisen een diepe ovenschaal, terwijl andere gerechten beter tot hun recht komen in een ondiepe schaal. Ook de grootte van de ovenschaal is belangrijk, omdat dit invloed heeft op de bereidingstijd van het gerecht. Verder moeten we ook rekening houden met de temperatuur waarop de ovenschalen gebruikt worden. Sommige materialen zijn beter bestand tegen hoge temperaturen dan andere materialen, en sommige gerechten vereisen een hogere temperatuur dan andere gerechten. Ten slotte is het belangrijk om de ovenschalen goed te onderhouden, zodat ze geschikt blijven voor verschillende soorten gerechten en bereidingswijzen. Dit betekent dat we de ovenschalen regelmatig moeten schoonmaken en inspecteren op eventuele beschadigingen. Door rekening te houden met deze verschillende factoren, kunnen we ervoor zorgen dat ovenschalen geschikt zijn voor verschillende soorten gerechten en bereidingswijzen. Op deze manier kunnen we optimaal genieten van onze favoriete gerechten, zonder ons zorgen te maken over de geschiktheid van onze ovenschalen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een oven- of bakvorm die geschikt zijn voor het bereiden van diverse gerechten met verschillende ingrediënten en bereidingswijzen?

Een goede oven- of bakvorm moet aan verschillende eisen voldoen om geschikt te zijn voor het bereiden van diverse gerechten met verschillende ingrediënten en bereidingswijzen. Ten eerste moet de vorm gemaakt zijn van materiaal dat de warmte goed geleidt. Dit zorgt ervoor dat het gerecht gelijkmatig verwarmd wordt en niet alleen aan de randen gaar is. Materialen zoals keramiek, gietijzer en aluminium zijn goede keuzes. Daarnaast moet de vorm groot genoeg zijn om het gerecht in te kunnen bereiden, maar niet te groot zodat het gerecht niet uitdroogt of aanbrandt. De diepte van de vorm is ook belangrijk, afhankelijk van het gerecht dat je wilt bereiden. Voor bijvoorbeeld lasagne of gratins is een diepere vorm nodig dan voor bijvoorbeeld taarten. Een anti-aanbaklaag is ook een belangrijke eigenschap van een oven- of bakvorm. Dit voorkomt dat het gerecht aan de bodem blijft plakken en maakt het gemakkelijker om de vorm schoon te maken. Het is ook handig als de vorm geschikt is voor gebruik in de vaatwasser. Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het design van de vorm. Sommige vormen hebben handvatten die het gemakkelijker maken om de vorm uit de oven te halen, terwijl andere vormen een deksel hebben waardoor het gerecht sappiger blijft. Het is ook handig om te kijken naar vormen die stapelbaar zijn, zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen. Kortom, een goede oven- of bakvorm moet gemaakt zijn van materiaal dat de warmte goed geleidt, groot genoeg zijn voor het gerecht, een anti-aanbaklaag hebben en handig in gebruik zijn. Door deze eigenschappen in acht te nemen, kun je diverse gerechten met verschillende ingrediënten en bereidingswijzen gemakkelijk en succesvol bereiden.

Hoe kunnen we de kosten van het gebruik van ovenschalen in de horeca minimaliseren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en duurzaamheid van de schalen?

Het minimaliseren van de kosten van het gebruik van ovenschalen in de horeca zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en duurzaamheid van de schalen is een uitdaging waar veel restauranthouders mee te maken hebben. Er zijn verschillende strategieën die kunnen worden gebruikt om deze kosten te minimaliseren. Ten eerste kan men overwegen om te investeren in hoogwaardige ovenschalen die lang meegaan en bestand zijn tegen herhaaldelijk gebruik. Dit kan initieel een hogere investering vereisen, maar kan op de lange termijn kosten besparen omdat er minder schalen hoeven te worden vervangen. Ten tweede kan men overwegen om de schalen op een efficiëntere manier te gebruiken. Dit kan worden bereikt door het maximaliseren van de capaciteit van de oven, door het gebruik van meerdere schalen tegelijkertijd en door het minimaliseren van de tijd dat de oven in gebruik is. Dit kan resulteren in een vermindering van het aantal schalen dat nodig is en dus in een kostenbesparing. Ten derde kan men overwegen om alternatieve materialen te gebruiken voor het bereiden van bepaalde gerechten. Bijvoorbeeld, sommige gerechten kunnen worden bereid in papieren bakjes of op bakpapier, wat kan helpen om de kosten van ovenschalen te verminderen. Ten slotte kan men overwegen om samen te werken met leveranciers om de kosten van ovenschalen te verlagen. Door gezamenlijk in te kopen en te onderhandelen over prijzen, kunnen restauranthouders mogelijk besparingen realiseren op de kosten van ovenschalen. In het algemeen is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen kostenbesparing en kwaliteit. Door te investeren in hoogwaardige ovenschalen en efficiënt gebruik, kunnen restauranthouders kosten besparen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en duurzaamheid van de schalen.