Terrasseizoen2024

Eierkokers

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Hendi
  Hendi
  Ei-sterrilisator - 30 eieren - H 25.5 x 51.2 x 35.8 CM - Hendi - 281208
  Ei-sterilisator, 30 eierenEi-sterilisator, 30 eieren, 30 eieren, 230V/78W, 358x512x(H)255mmOnmisbaar voor elke keuken. in school, hotel, restaurant, kantine of patisserie. Desinfecteert 30 eieren per keer. Roestvast stalen UV-bestendig rooster bevestigd in lagerlade. Eieren worden gesteriliseerd in een bestralingsproces met golven van 253,7 nm... Meer
  Levertijd: 2 - 4 werkdagen
  • Verwachte levering:
   2 - 4 werkdagen
  Special Price 246,08 Regular Price 300,-
 2. Bartscher
  Bartscher
  Eierkookapparaat - 6 Eieren - Bartscher - 115129
  Vers gekookte eieren volledig naar uw smaak. Zacht-, middel- of hardgekookt – met deze eierkoker kan elke gast aan het ontbijtbuffet de hardheid zelf bepalen.Controlelampje: OpwarmenFrequentie: 50/60 HzApparaataansluiting: Gereed voor aansluitingVeiligheidsthermostaat: JaAantal bakken: 1Verwarmingselement: Vast... Meer
  Levertijd: 2 - 4 werkdagen
  • Verwachte levering:
   2 - 4 werkdagen
  Special Price 195,57 Regular Price 330,-
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Eierkokers


 

Eieren zijn niet alleen populair als ingrediënt in veel gerechten, maar ook heerlijk op zichzelf. Of je ze nu bakt, pocheert of kookt, er zijn talloze manieren om van eieren te bereiden. Tijdens het ontbijt, de brunch en de lunch worden er in de horeca dan ook heel wat eieren geserveerd. Wil je snel en moeiteloos gekookte eieren bereiden, dan is een eierkookapparaat de beste oplossing.

 

Twee soorten eierkookapparaten

Er zijn twee soorten eierkookapparaten, die ieder werken volgens een ander principe. Ten eerste zijn er apparaten waarbij de eieren gekookt worden zoals je het zelf ook zou doen, in kokend water. Door middel van een rekje dompel je de eieren in het water, dat zich in de eierkoker bevindt. Bij het andere type bevindt het water zich onder de eieren en worden die niet gekookt, maar gestoomd. Beide soorten hebben met elkaar gemeen, dat je de gewenste hardheid van de eieren vooraf kunt instellen, zodat de eieren er helemaal volgens jouw wensen uitkomen.

 

Gebruiksvriendelijke en duurzame eierkookapparaten voor de horeca

Professionele eierkookapparaten bieden ruimte aan zes tot acht eieren en hebben doorgaans mandjes met een kleurcodering, zodat je precies kunt bijhouden hoe lang elk ei kookt. Sommigen geven de voorkeur aan zachtgekookte eieren terwijl anderen juist hardgekookte eieren willen. Onze horeca eierkookapparaten zijn gebruiksvriendelijk en de bediening spreekt eigenlijk voor zich. Hierdoor zijn deze apparaten niet alleen geschikt voor een buffetopstelling, maar ook voor thuisgebruik, vooral als je regelmatig eieren kookt. Een ander voordeel van een horeca eierkoker is dat het tijd bespaart. Je hoeft niet langer te wachten en te controleren of de eieren klaar zijn, want het apparaat doet dit voor je. Verder kun je het eierkookapparaat gemakkelijk schoonmaken en het heeft een lange levensduur.

 

Altijd perfect gekookte eieren

Met een eierkookapparaat worden je eieren altijd perfect gekookt. Het apparaat bespaart tijd omdat je niet meer hoeft te wachten tot het water kookt. Bovendien werkt het heel veilig, waardoor je er nauwelijks naar om hoeft te kijken. Het is de ideale oplossing als je regelmatig meerdere eieren tegelijkertijd wilt koken. Bij Goos Horeca vind je krachtige eierkookapparaten van erkende merken zoals CaterChef, Bartscher, Saro en Diamond.

Bekijk de professionele eierkookapparaten in de webshop van Goos Horeca en kies het apparaat dat voldoet aan je wensen. Je gasten, je personeel, jij zelf, iedereen zal er blij mee zijn.Het runnen van een horecabedrijf is een complexe taak, met name in de keuken waar kwaliteit en efficiëntie essentieel zijn. Eén belangrijk keukenapparaat dat een aanzienlijke invloed kan hebben op de efficiëntie van uw bedrijf, is het eierkookapparaat. Een eierkookapparaat voor de horeca zorgt niet alleen voor perfect gekookte eieren elke keer maar verhoogt ook de productiviteit, vermindert de arbeidskosten en verbetert de algehele klanttevredenheid.

Een professioneel eierkookapparaat kan een essentieel onderdeel van uw keuken worden. Deze apparaten kunnen in korte tijd grote hoeveelheden eieren koken, ideaal voor horeca-omgevingen waar tijd van essentieel belang is. U kunt nu genieten van een consistente kwaliteit, wat cruciaal is voor het behoud van uw reputatie bij klanten.

Wanneer u een eierkookapparaat voor de horeca aanschaft, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste is er de capaciteit. Afhankelijk van de grootte van uw onderneming, kunt u kiezen voor modellen die 6, 12, of zelfs tot 50 eieren tegelijk kunnen koken. Ten tweede is er de kooktijd. Modellen van hoge kwaliteit kunnen in slechts een paar minuten perfect gekookte eieren leveren, wat de efficiëntie van uw keuken aanzienlijk verhoogt.

Het ontwerp van het apparaat is ook belangrijk. Duurzaamheid en gebruiksgemak zijn essentieel, vooral in een horeca-omgeving waar het apparaat waarschijnlijk continu in gebruik is. Een apparaat met een roestvrijstalen behuizing en eenvoudige bedieningselementen is ideaal voor de meeste horecabedrijven.

Daarnaast kunnen sommige modellen extra functies hebben, zoals een ingebouwde timer, een warmhoudfunctie, en de mogelijkheid om het kookniveau van de eieren aan te passen. Deze functies kunnen u helpen om nog meer controle en consistentie in uw kookproces te bereiken.

Hoewel de aanschaf van een professioneel eierkookapparaat een investering is, zijn de voordelen op de lange termijn aanzienlijk. Met minder tijd besteed aan het handmatig koken van eieren, kunnen uw keukenpersoneel zich concentreren op andere taken, wat de algehele efficiëntie verhoogt. Bovendien kan de consistente kwaliteit die door het apparaat wordt geleverd, helpen om de tevredenheid en loyaliteit van de klanten te verhogen, wat uiteindelijk kan leiden tot hogere winsten.

In het licht van deze voordelen is het duidelijk dat het bezit van een eierkookapparaat voor de horeca een slimme beslissing is voor elke horeca ondernemer. Het is een investering die tijd bespaart, de kwaliteit verbetert en bijdraagt aan de groei van uw bedrijf. Dus waar wacht u nog op? Maak uw keuken efficiënter en uw klanten gelukkiger met een professioneel eierkookapparaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van Eierkookapparaten?

Wanneer men als ondernemer in de horeca op zoek is naar een geschikt eierkookapparaat, zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Een eerste aandachtspunt is de capaciteit van het apparaat. Het is immers van belang om voldoende eieren tegelijkertijd te kunnen koken, zeker tijdens een drukke ontbijt- of brunchservice. Het is daarom aanbevolen om een apparaat te kiezen dat voldoende capaciteit biedt om aan de vraag te voldoen. Daarnaast is de kooktijd van het apparaat een belangrijk aspect, met name wanneer men een snelle service wenst te bieden aan de klanten. Een snel en efficiënt werkend apparaat zal dan ook de voorkeur genieten. Een ander belangrijk criterium is de duurzaamheid van het apparaat. Het is van belang om te kiezen voor een apparaat dat gemaakt is van hoogwaardige materialen en dat bestand is tegen intensief gebruik in een professionele keuken. Tot slot is ook de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat een belangrijk aandachtspunt. Het is aanbevolen om te kiezen voor een apparaat dat gemakkelijk te bedienen is en dat gemakkelijk schoon te maken is. Dit zal niet alleen tijd besparen, maar ook bijdragen aan een efficiënte werking in de keuken. Concluderend kan gesteld worden dat er verschillende factoren zijn om rekening mee te houden bij de aanschaf van een eierkookapparaat. Door te kiezen voor een apparaat met voldoende capaciteit, een snelle kooktijd, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid, kan men ervoor zorgen dat men de beste gerechten kan serveren aan de klanten en efficiënt kan werken in de keuken.

Wat zijn de verschillende soorten Eierkookapparaten voor de horeca?

Er zijn verschillende soorten eierkookapparaten die geschikt zijn voor gebruik in de horeca. Een van de meest voorkomende typen is het elektrische eierkookapparaat. Dit type apparaat maakt gebruik van elektriciteit om water te verwarmen en eieren te koken. Het heeft meestal een timer en een automatische uitschakelfunctie om ervoor te zorgen dat de eieren op de juiste manier worden gekookt. Een ander type eierkookapparaat dat populair is in de horeca is het stoom eierkookapparaat. Dit apparaat maakt gebruik van stoom om de eieren te koken en is vaak sneller dan het elektrische eierkookapparaat. Het heeft meestal een grote capaciteit en kan meerdere eieren tegelijk koken. Een derde type eierkookapparaat dat geschikt is voor gebruik in de horeca is het gas eierkookapparaat. Dit type apparaat maakt gebruik van gas om water te verwarmen en eieren te koken. Het is vaak krachtiger dan het elektrische eierkookapparaat en kan meer eieren tegelijk koken. Tot slot is er ook nog het magnetron eierkookapparaat. Dit apparaat maakt gebruik van de magnetron om eieren te koken en is vooral handig voor kleine hoeveelheden eieren. Het is snel en gemakkelijk te gebruiken, maar heeft meestal een beperkte capaciteit. In de horeca wordt vaak gekozen voor elektrische of stoom eierkookapparaten vanwege hun snelheid en gemakkelijke bediening. Gas eierkookapparaten worden vaak gebruikt in professionele keukens waar grote hoeveelheden eieren moeten worden gekookt. Het is belangrijk om bij de keuze van een eierkookapparaat rekening te houden met de capaciteit, snelheid en gebruiksgemak.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een professioneel eierkookapparaat in een horecaomgeving?

Een professioneel eierkookapparaat biedt verschillende voordelen in een horecaomgeving. Ten eerste zorgt het apparaat voor een consistente kwaliteit van gekookte eieren. Dit is belangrijk omdat klanten in de horeca verwachten dat hun eieren op dezelfde manier worden gekookt, ongeacht wie de chef-kok is of hoe druk het is in de keuken. Een professioneel eierkookapparaat kan deze consistentie garanderen door de temperatuur en kooktijd nauwkeurig te regelen. Ten tweede kan een professioneel eierkookapparaat de efficiëntie van de keuken verbeteren. Het apparaat kan grote hoeveelheden eieren tegelijk koken, waardoor de tijd die nodig is om eieren te koken aanzienlijk wordt verminderd. Dit kan de wachttijd voor klanten verkorten en de doorvoer van de keuken verhogen. Een ander voordeel van een professioneel eierkookapparaat is dat het de veiligheid in de keuken kan verbeteren. Door het gebruik van het apparaat wordt het risico op brandwonden door kokend water verminderd, wat kan voorkomen wanneer eieren met de hand worden gekookt. Bovendien kan het apparaat worden uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties, zoals automatische uitschakeling en oververhittingsbeveiliging, om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Ten slotte kan het gebruik van een professioneel eierkookapparaat de kosten in de keuken verlagen. Het apparaat kan de hoeveelheid eieren verminderen die verloren gaan tijdens het kookproces, wat kan gebeuren wanneer eieren met de hand worden gekookt. Bovendien kan het apparaat de energiekosten verlagen door de efficiënte werking en het verminderde gebruik van gas of elektriciteit. Al met al biedt een professioneel eierkookapparaat verschillende voordelen in een horecaomgeving, waaronder consistente kwaliteit, verbeterde efficiëntie, verhoogde veiligheid en kostenbesparingen.

Hoe kan het gebruik van een eierkookapparaat bijdragen aan de efficiëntie van een ontbijt- of lunchbuffet?

Het gebruik van een eierkookapparaat kan bijdragen aan de efficiëntie van een ontbijt- of lunchbuffet door verschillende redenen. Ten eerste kan het apparaat de bereiding van eieren vereenvoudigen en versnellen. In plaats van dat een medewerker handmatig eieren kookt in een pan, kan het apparaat meerdere eieren tegelijkertijd koken, wat tijd bespaart en de kans op fouten vermindert. Bovendien kan het apparaat ook de consistentie van de eieren verbeteren, omdat het de kooktijd en temperatuur nauwkeurig kan regelen. Ten tweede kan het gebruik van een eierkookapparaat de wachttijd voor gasten verminderen. Wanneer er veel gasten zijn die eieren willen, kan het handmatig koken van eieren leiden tot lange wachtrijen en frustratie. Door het gebruik van een eierkookapparaat kunnen gasten snel en efficiënt worden bediend, wat de klantervaring verbetert en de doorstroming van het buffet bevordert. Ten derde kan het gebruik van een eierkookapparaat de hygiëne verbeteren. Het apparaat kan worden ontworpen om gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren, en kan voorkomen dat eieren in contact komen met andere voedingsmiddelen of oppervlakken die besmet kunnen zijn. Dit vermindert het risico op voedselvergiftiging en zorgt voor een veiligere omgeving voor gasten en medewerkers. Tot slot kan het gebruik van een eierkookapparaat bijdragen aan de efficiëntie van het buffet door het verminderen van de arbeidskosten. In plaats van dat een medewerker handmatig eieren kookt, kan het apparaat dit proces automatiseren, waardoor de noodzaak voor extra personeel wordt verminderd en de overheadkosten worden verlaagd. Kortom, het gebruik van een eierkookapparaat kan de efficiëntie van een ontbijt- of lunchbuffet verbeteren door het vereenvoudigen en versnellen van de bereiding van eieren, het verminderen van de wachttijd voor gasten, het verbeteren van de hygiëne en het verminderen van de arbeidskosten.

Hoe kan een kookwekker helpen bij het gebruik van een eierkookapparaat?

Een kookwekker kan helpen bij het gebruik van een eierkookapparaat door het instellen van de juiste kooktijd voor de eieren. Het is belangrijk om de eieren niet te lang te koken, omdat dit kan leiden tot overgekookte eieren die droog en rubberachtig zijn. Aan de andere kant, als de eieren niet lang genoeg worden gekookt, kunnen ze niet gaar genoeg zijn en kan het moeilijk zijn om de schaal te verwijderen. Door een kookwekker te gebruiken, kan de gebruiker de kooktijd instellen op de aanbevolen tijd voor de gewenste hardheid van de eieren. Dit kan variëren afhankelijk van het type eieren en de grootte van de eieren. Bijvoorbeeld, zachtgekookte eieren worden meestal gekookt gedurende 4-6 minuten, terwijl hardgekookte eieren meestal gekookt worden gedurende 8-10 minuten. Het instellen van de kooktijd op de kookwekker zorgt ervoor dat de gebruiker de eieren niet vergeet en ze niet te lang of te kort kookt. Dit zorgt voor een consistent resultaat bij het bereiden van eieren en maakt het gemakkelijker om de gewenste hardheid van de eieren te bereiken. Daarnaast kan een kookwekker ook handig zijn bij het multitasken in de keuken. Terwijl de eieren koken, kan de gebruiker andere ingrediënten voorbereiden of andere taken uitvoeren zonder zich zorgen te maken dat de eieren vergeten worden. De kookwekker zal afgaan wanneer de kooktijd voorbij is en de gebruiker kan de eieren uit het apparaat halen. Kortom, het gebruik van een kookwekker bij het gebruik van een eierkookapparaat zorgt voor een consistent resultaat en maakt het gemakkelijker om de gewenste hardheid van de eieren te bereiken. Het zorgt er ook voor dat de gebruiker andere taken kan uitvoeren terwijl de eieren koken, zonder zich zorgen te maken dat ze vergeten worden.